

Ebéd
Töltött édesburgonya
Idő
60 perc
Személy
4
Hozzávalók
-
4 db kisebb édesburgonya
-
85 g quinoa
-
1 csomó friss petrezselyem
-
3-4 friss mentalevél
-
2 dl növényi tejföl vagy joghurt
-
1/2 kígyó uborka
-
1/2 lilahagyma
-
6 szem aszalt paradicsom (elhagyható)
-
1/2 konzerv kukorica
-
1/2 citrom leve
-
só ízlés szerint
-
6 szem koktélparadicsom
-
csírák/ mikrozöldek (elhagyható)
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
-
Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. A krumplikat megmossuk, beszurkáljuk villával, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal és 45 percig sütjük.
-
Közben kifőzzük a quinoát sós vízben.
-
Felszeleteljük az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk, az egészet egy tálba tesszük. Hozzátesszük az apróra vágott friss zöldfűszereket, a kukoricát, a citrom levét, sózzuk.
-
Amikor kész és langyos a quinoa, azt is hozzátesszük a zöldséges egyveleghez majd nagyon óvatosan összekeverjük.
-
Amikor elkészült az édesburgonya és már nem tűzforró, óvatosan félbevágjuk, de csak az egyik oldalát és szétnyitjuk mintha egy kagyló lenne. Sózzuk, villával mély barázdákat húzogatunk bele.
Megkenjük növényi tejföllel/ joghurttal, majd rászedjük a quinoás zöldségeket, a tetejére ismét egy kis növényi tejfölt teszünk.
-
Csírákkal/mikrozöldekekkel tálaljuk.
