top of page
Loaded-Sweet-Potatoes-with-Quinoa-Tabbouleh-3-640x960.jpg
Ebéd

Töltött édesburgonya

Idő
60 perc

Személy
4

Hozzávalók

  • 4 db kisebb édesburgonya

  • 85 g quinoa

  • 1 csomó friss petrezselyem

  • 3-4 friss mentalevél

  • 2 dl növényi tejföl vagy joghurt

  • 1/2 kígyó uborka

  • 1/2 lilahagyma

  • 6 szem aszalt paradicsom (elhagyható)

  • 1/2 konzerv kukorica

  • 1/2 citrom leve

  • só ízlés szerint

  • 6 szem koktélparadicsom

  • csírák/ mikrozöldek (elhagyható)

  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. A krumplikat megmossuk, beszurkáljuk villával, meglocsoljuk egy pici olívaolajjal és 45 percig sütjük.
     

  2. Közben kifőzzük a quinoát sós vízben.
     

  3. Felszeleteljük az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és az aszalt paradicsomot apró kockákra vágjuk, az egészet egy tálba tesszük. Hozzátesszük az apróra vágott friss zöldfűszereket, a kukoricát,  a citrom levét, sózzuk.
     

  4. Amikor kész és langyos a quinoa, azt is hozzátesszük a zöldséges egyveleghez majd nagyon óvatosan összekeverjük.
     

  5. Amikor elkészült az édesburgonya és már nem tűzforró, óvatosan félbevágjuk, de csak az egyik oldalát és szétnyitjuk mintha egy kagyló lenne. Sózzuk, villával mély barázdákat húzogatunk bele.
    Megkenjük növényi tejföllel/ joghurttal, majd rászedjük a quinoás zöldségeket, a tetejére ismét egy kis növényi tejfölt teszünk.

     

  6. Csírákkal/mikrozöldekekkel tálaljuk.

top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page