top of page


Vacsora
Répa muffin
Idő
35 perc
Mennyiség
12 db
Hozzávalók
-
20 dkg univerzális vagy piskóta lisztkeverék
-
1 csipet só
-
1 kk fahéj
-
1 kk sütőpor
-
1 kk szódabikarbóna
-
1,5 dl olíva olaj
-
15 dkg kókuszvirág cukor / édesítő
-
2 dl joghurt
-
1 bio narancs héja
-
10 dkg durvára vágott dió
-
10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
-
20 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
-
Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra.
-
A lisztbe belekeverjük a sót, a fahéjat, a sütőport és a cukrot.
-
A joghurtot összekeverjük a szódabikarbónával és az olajjal. Majd hozzá adjuk a reszelt répát és a reszelt narancshéjat.
-
A joghurtos keveréket a liszthez adjuk, beleszórjuk a diót és a sárgabarackot, majd az egészet összekeverjük.
-
Muffin formába kanalazzuk a tésztákat.
- 5 percig sütjük 200 °C fokon, majd 180 °C fokon 20 percig.
- Amikor elkészült, 15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formákból. (Könnyebb lesz kiszedni)

bottom of page