top of page
banana-muffin-cake.jpg
Vacsora

Répa muffin

Idő
35 perc

Mennyiség
12 db

Hozzávalók

  • 20 dkg univerzális vagy piskóta lisztkeverék

  • 1 csipet só

  • 1 kk fahéj

  • 1 kk sütőpor

  • 1 kk szódabikarbóna

  • 1,5 dl olíva olaj

  • 15 dkg kókuszvirág cukor / édesítő

  • 2 dl joghurt

  • 1 bio narancs héja

  • 10 dkg durvára vágott dió

  • 10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva

  • 20 dkg reszelt sárgarépa

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra.
     

  2. A lisztbe belekeverjük a sót, a fahéjat, a sütőport és a cukrot.
     

  3. A joghurtot összekeverjük a szódabikarbónával és az olajjal. Majd hozzá adjuk a reszelt répát és a reszelt narancshéjat.
     

  4. A joghurtos keveréket a liszthez adjuk, beleszórjuk a diót és a sárgabarackot, majd az egészet összekeverjük.
     

  5. Muffin formába kanalazzuk a tésztákat.
     

  6. 5 percig sütjük 200 °C fokon, majd 180 °C fokon 20 percig.
     
  7. Amikor elkészült, 15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formákból. (Könnyebb lesz kiszedni)
top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Partagez vos idéesSoyez le premier à rédiger un commentaire.
bottom of page