top of page
plate-with-delicious-italian-lasagne.jpg
Ebéd

Lassagne

Idő
180 perc

Személy
8

Hozzávalók

Piros mártáshoz:

  • 1 kg paradicsom

  • 1 közepes lilahagyma

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 150 g cukkini

  • 1 babérlevél

  • 3 db közepes méretű bazsalikom ág

  • 3 ek extraszűz olívaolaj

  • 6 közepes bazsalikomlevél

  • só ízlés szerint


További összetevők:

  • 250 g száraz vörös lencse

  • 20 g sörélesztőpehely

  • 7 dl növényi tej

  • 4 ek zab- vagy csicseriborsóliszt

  • 4 ek növényi margarin

  • 1/2 tk szerecsendió

  • 1 csipet őrölt fehér bors

  • vegán olvadós sajt

  • 1 tk só

  • 1 tk szárított bazsalikom

  • 1 tk oregánó

  • 1 tk fokhagymapor

  • 200 g gluténmentes tészta

Elkészítés:

 

Piros mártás:

  1. Kevés olívaolajon dinszteljük meg a lilahagymát, majd adjuk hozzá az apróra zúzott fokhagymákat és egy csipet sót.
     

  2. Majd nagylyukú reszelőn reszeljük bele a cukkinit és a paradicsomot, úgy, hogy minél kevesebb héja kerüljön bele. Hozzáadjuk a babérlevelet és a 3 bazsalikomágat, majd forrásig melegítjük.
     

  3. Fedjük le, majd alacsony lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Közben olykor keverjük meg. ízlés szerint sózzuk.

    Tészta öszzeállítás:

     

  4. Öblítsük le a vöröslencsét, majd 3 bögre vízzel és egy fél tk sóval tegyük fel főni közepes lángon. Amikor elkészült, szűrjük le és keverjük össze a mártásunkkal.
     

  5. A besamel elkészítéséhez megolvasztjuk a vajat közepes lángon, majd beleszórjuk a lisztet és alaposan csomómentesre keverjük. Majd habzásig hevítjük. A felmelegített tejet fokozatosan, kevergetés mellet adagoljuk hozzá, utána a fűszereket és esetleg egy csipet cukrot vagy édesítőt.
     

  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
     

  7. Tegyünk körülbelül egy csésze szószt a sütésálló edény aljára, majd tegyünk rá 4-5 lassagne tésztát, erre a besamel mártást. Terítsük rá a spenótokat, majd még egy sor tészta, piros mártás, tészta és besamel szósz, tészta és a piros mártás kerüljön felülre.
     

  8. Fedjük le szorosan fóliával és süssük 40 percig, majd vegyük le róla és tegyük a sütőbe 15 percre. A növényi sajtot csak az utolsó 5 percben tegyük rá.

     

top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page