top of page
turogomoc.jpg
top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Vacsora

Köles "túró" gombóc

Idő
70 perc

Személy
6

Hozzávalók

  • 300 g köles

  • 7,5 dl víz

  • 2 csipet só

  • 4,5 dl növényi tej

  • 110 g kukoricadara

  • kókuszzsír

  • vanília kivonat

  • kókuszvirág cukor/édesítő

  • 1 (bio) citrom leve és héja

  • 300 g zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. Főzés előtt a kölest nagyon alaposan átmossuk és beáztatjuk egy órára, majd leöblítjük és feltesszük főni 2 csipet sóval, 3 bögre vízzel, alacsony hőfokon, lefedve.
     

  2. Mikor felszívta az összes vizet (10-15 perc) tegyük hozzá a növényi tejet, a citrom levét és héját lereszelve, a vaníliát, a kukoricadarát és a kókuszvirág cukrot ízlés szerint.
     

  3. Jól keverjük össze, majd hagyjuk főni legkisebb fokozaton, olykor megkeverve, amíg teljesen meg nem puhul.
     

  4. Majd tegyük félre kihűlni, ekkor érnek össze teljesen az ízek és éri el a kívánt állagot.
     

  5. Mikor már csak langyos a köles pirítsuk meg a zsemlemorzsát egy kevés kókuszzsíron.
     

  6. Majd nedves kézzel a köleses masszából gombócokat formázunk, amiket meghempergetünk a zsemlemorzsában.
     

  7. Növényi tejföllel, lekvárral vagy fahéjjal tálaljuk.

Comments

Oszd meg a gondolataidat!Legyél te az első hozzászóló!
bottom of page