

Ebéd
Növényi alapú burger
Idő
40 perc
Személy
4
Hozzávalók
Pogácsa:
● 500 g előfőzött csicseriborsó (vagy konzerv leszűrve)
● 1 db cukkini
● 1 db sárgarépa
● 4 csapott ek zabpehelyliszt
● 1 ek tahini
● 1 tk koriander
● 1 tk fűszerpaprika
● ½ tk őrölt kömény
● só
● bors
Saláta:
● paradicsom
● saláta
● kígyóuborka
● ketchup, majonéz, BBQ szósz igény szerint
Hamburgerzsömle:
Lehet venni vagy sütni is.
Gluténmenteset is lehet kapni a nagyáruházakban vagy sütni házilag glm. lisztkeverékekből.
Elkészítés:
-
A csicseriborsót krumplitörővel vagy villával összenyomjuk, nem kell teljesen pépesre. A répát cukkinit nag lyukú reszelőn lereszeljük.
-
Majd az összes többi pogácsahozzávalót összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni 5-10 percet, majd vastagabb pogácsákat készítünk és oldalanként 5-5-percig sütjük.
-
Összeállítás: a hamburgerbucit vékonyan megkenhetjük veganézzel vagy ketchuppal, de ezek nélkül is nagyon finom. Rárakunk egy-egy levél jégsalátát, egy-egy “húspogácsát”, pár szelet paradicsomot és kígyóuborkát ezeket besózhatuk kicsit, majd lezárjuk a buci tetejével.
