top of page
front-view-vegan-burger-with-copy-space.jpg
Ebéd

Növényi alapú burger

Idő
40 perc

Személy
4

Hozzávalók

Pogácsa:
● 500 g előfőzött csicseriborsó (vagy konzerv leszűrve)
● 1 db cukkini
● 1 db sárgarépa
● 4 csapott ek zabpehelyliszt
● 1 ek tahini
● 1 tk koriander
● 1 tk fűszerpaprika
● ½ tk őrölt kömény
● só
● bors

 

Saláta:
● paradicsom
● saláta
● kígyóuborka
● ketchup, majonéz, BBQ szósz igény szerint

 

Hamburgerzsömle:

Lehet venni vagy sütni is.

Gluténmenteset is lehet kapni a nagyáruházakban vagy sütni házilag glm. lisztkeverékekből.

Elkészítés:

 

  1. A csicseriborsót krumplitörővel vagy villával összenyomjuk, nem kell teljesen pépesre. A répát cukkinit nag lyukú reszelőn lereszeljük.
     

  2. Majd az összes többi pogácsahozzávalót összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni 5-10 percet, majd vastagabb pogácsákat készítünk és oldalanként 5-5-percig sütjük.
     

  3. Összeállítás: a hamburgerbucit vékonyan megkenhetjük veganézzel vagy ketchuppal, de ezek nélkül is nagyon finom. Rárakunk egy-egy levél jégsalátát, egy-egy “húspogácsát”, pár szelet paradicsomot és kígyóuborkát ezeket besózhatuk kicsit, majd lezárjuk a buci tetejével.

top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Comparte lo que piensasSé el primero en escribir un comentario.
bottom of page