top of page
spinach-lasagna-white-plate.jpg
Ebéd

Rakott kel

Idő
100 perc

Személy
6

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej kelkáposzta

  • 1 nagy lilahagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1-2 tk füstölt pirospaprika, vagy valamilyen füstös ízhatású grill fűszerkeverék

  • 200g basmati rizs

  • 2 db nagyobb répa

  • 2 dl paradicsompüré

  • 1 doboz vegán tejföl

  • Só, bors, ízlés szerint

  • kókuszzsír/olíva olaj

  • ½ kanál őrölt kömény

Elkészítés:

  1. A vöröslencsét beáztatjuk 30 percre.
     

  2. Közben a rizst megfőzzük a szokásos módon.
     

  3. Egy mélyebb edényben melegítsük fel a zsírt/olajat, adjuk hozzá a hagymát és a 2 répát apróra vágva, majd egy csipet sót. Mikor megpirult kicsit, adjunk hozzá néhány kanál vizet. Pároljuk üvegesre.
     

  4. Tegyünk hozzá fokhagymát, sót és borsot ízlés szerint. Gyakori kevergetés mellet pirítsuk 60-90 másodpercig.
     

  5. Majd öntsük hozzá a paradicsompürét, a pirospaprikát és a lencsét és öntsük fel annyi vízzel, ami bőven ellepi. 15-20 perc alatt főzzük puhára.
     

  6. Addig a kelkáposztát megmossuk, félbevágjuk, torzsáját eltávolítjuk és nagyobb csíkokra felvágjuk. Feltesszük főni, fűszerezzük, sóval,  adalékmentes leveskockával vagy vegamix-szel. Forrástól számítva 10 percig főzzük.
     

  7. Amikor minden elkészült a rizst összekeverjük a lencsével és fűszerezzük még. ha úgy érezzük.
     

  8. Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra.
     

  9. Előveszünk egy jénai tálat, ha szükségét érezzük kikenhetjük zsírral/ olajjal.
     

  10. Majd a kelkáposzta felét szétterítjük a tál alján rá jön a rizses keverék majd a kelkáposzta másik fele arra pedig a tejföl.
     

  11. 40 percig sütjük alsó-felső sütéssel vagy amíg a teteje megpirul.

top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page