top of page


Vacsora
Növényi alapú "bundás kenyér"
Idő
15 perc
Személy
2
Hozzávalók
-
80 g csicseriborsóliszt
-
1 tk darált fekete só
-
2 tk sörélesztőpehely
-
1 tk kurkuma
-
10 g tápióka keményítő
-
1 tk fokhagyma granulátum
-
só, bors
-
200 ml növényi tej
-
2 nagy szelet kenyér
-
20 g margarin
-
növényi tejföl (elhagyható)
Elkészítés:
-
A kenyéren és a margarinon kívül keverjük csomómentesre a többi összetevőt.
-
Olvasszuk fel a margarin egy részét a serpenyőben. Ez alatt vágjuk félbe a kenyérszeletet és mártsuk bele a csicseriborsós egyvelegbe, hagyjunk neki egy kis időt felszívni.
-
Nem kell túl forrónak lenni a serpenyőnek. Helyezzük el benne a kenyereket pár perc alatt mind a két oldalát készre sütjük.
-
Magában, zöldséggel vagy növényi tejföllel tálaljuk.

bottom of page