top of page
lecso-classic-dish-hungarian-cuisine.jpg
Vacsora

Laktató lecsó

Idő
40 perc

Személy
4

Hozzávalók

 

  • 40 dkg paradicsom

  • 80 dkg paprika

  • 1 fej lilahagyma

  • 2 ek olívaolaj

  • 1 ek őrölt pirospaprika

  • őrölt bors

  • vegán virsli/kolbász (elhagyható)

  • 3 ek olívaolaj

    Nokedlihez:

  • 40 dkg It's Us universal plus mix lisztkeverék

  • 2 teáskanál finomra őrölt lenmag

  • kb. 230 ml langyos víz

  • 1/2 tk só

Elkészítés:

  1. 1 ek olajon a virsli/kolbász karikákat megpirítjuk majd félre tesszük. Az utolsó 5 percben tesszük majd hozzá a lecsóhoz.
     

  2. Paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk.
     

  3. 2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Közepes lángra tesszük és keverünk rajta párat, hozzáadjuk a piros paprikát, sót és borsot. Keverünk rajta még egyet, majd néhány percig fedő nélkül forraljuk.
     

  4. Beleforgatjuk a csíkokra vágott paprikát és mérsékelt tűzön fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük.

     

  5. Amíg készül a lecsó, elkészítjük a nokedlit:
     

  • Felteszünk vizet forrni egy csipet sóval.
     

  • Mikor már majdnem forr a víz keverjük össze egy tálban a lisztet, sót, őrölt lenmagot, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vizet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen folyós, de túl kemény se.
     

  • Nokedliszaggató segítségével szaggassuk bele a forrásba lévő vízbe.
     

  • Főzzük 2-3 percig, vigyázzunk ki ne fusson.
     

  • Szűrjük le és hideg vízzel öblítsük át.


6.  Beletesszük a lecsóba és hozzá adjuk a virslit/kolbászt is.

top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page