

Vacsora
Laktató lecsó
Idő
40 perc
Személy
4
Hozzávalók
-
40 dkg paradicsom
-
80 dkg paprika
-
1 fej lilahagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 ek őrölt pirospaprika
-
őrölt bors
-
só
-
vegán virsli/kolbász (elhagyható)
-
3 ek olívaolaj
Nokedlihez: -
40 dkg It's Us universal plus mix lisztkeverék
-
2 teáskanál finomra őrölt lenmag
-
kb. 230 ml langyos víz
-
1/2 tk só
Elkészítés:
-
1 ek olajon a virsli/kolbász karikákat megpirítjuk majd félre tesszük. Az utolsó 5 percben tesszük majd hozzá a lecsóhoz.
-
Paradicsomokat leforrázzuk, meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait eltávolítjuk.
-
2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Közepes lángra tesszük és keverünk rajta párat, hozzáadjuk a piros paprikát, sót és borsot. Keverünk rajta még egyet, majd néhány percig fedő nélkül forraljuk.
-
Beleforgatjuk a csíkokra vágott paprikát és mérsékelt tűzön fedő alatt 15 perc alatt puhára főzzük.
-
Amíg készül a lecsó, elkészítjük a nokedlit:
-
Felteszünk vizet forrni egy csipet sóval.
-
Mikor már majdnem forr a víz keverjük össze egy tálban a lisztet, sót, őrölt lenmagot, majd óvatosan adagoljuk hozzá a vizet. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne legyen folyós, de túl kemény se.
-
Nokedliszaggató segítségével szaggassuk bele a forrásba lévő vízbe.
-
Főzzük 2-3 percig, vigyázzunk ki ne fusson.
-
Szűrjük le és hideg vízzel öblítsük át.
6. Beletesszük a lecsóba és hozzá adjuk a virslit/kolbászt is.
