top of page
2151160892.jpg
Ebéd

Gombafasírt

Személy
2

Hozzávalók

  • 250 g csiperke gomba

  • 1 tk só

  • 110 g zabpehely

  • 1 kis marék dió durvára vágva

  • 1 nagy csipet bors

  • 2 ek sörélesztő pehely

  • 2 teáskanál almaecet

  • 2 ek friss petrezselyem

  • 1/2 tk oregánó, bazsalikom, kakukkfű

  • 1/4 lilahagyma, kis kockákra vágva (elhagyható)

  • 1 ek őrölt lenmag

  • olívaolaj (elhagyható)

Elkészítés:

  1. A gombát lereszeljük egy nagylyukú reszelőn, egy tálban sóval összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
     

  2. Úgy ahogy van a gombához adjuk a többi hozzávalót, jól összegyúrjuk, majd a hűtőben pihentetjük egy órát vagy akár egy teljes éjszakát. (A zabpehelynek mindenképp kell idő, amíg megszívja magát.)
     

  3. Kivesszük a hűtőből és ha túl nedves még a massza, kis zabpelyhet adhatunk hozzá. Kicsit lágyabb, de jól formázható állagúnak kell lennie.
     

  4. Lapos fasírtokat készítünk belőle és tapadásmentes serpenyőben (kevés olajon vagy anélkül), közepes lángon szépen megpirítjuk mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt. Akkor jó, ha a külseje szép barnára pirul.
     

  5. Kiváló főtt ételekhez, szendvicsre, salátákhoz valamint a fagyasztást is jól viseli.
top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page