

Ebéd
Gombafasírt
Személy
2
Hozzávalók
-
250 g csiperke gomba
-
1 tk só
-
110 g zabpehely
-
1 kis marék dió durvára vágva
-
1 nagy csipet bors
-
2 ek sörélesztő pehely
-
2 teáskanál almaecet
-
2 ek friss petrezselyem
-
1/2 tk oregánó, bazsalikom, kakukkfű
-
1/4 lilahagyma, kis kockákra vágva (elhagyható)
-
1 ek őrölt lenmag
-
olívaolaj (elhagyható)
Elkészítés:
-
A gombát lereszeljük egy nagylyukú reszelőn, egy tálban sóval összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
-
Úgy ahogy van a gombához adjuk a többi hozzávalót, jól összegyúrjuk, majd a hűtőben pihentetjük egy órát vagy akár egy teljes éjszakát. (A zabpehelynek mindenképp kell idő, amíg megszívja magát.)
-
Kivesszük a hűtőből és ha túl nedves még a massza, kis zabpelyhet adhatunk hozzá. Kicsit lágyabb, de jól formázható állagúnak kell lennie.
-
Lapos fasírtokat készítünk belőle és tapadásmentes serpenyőben (kevés olajon vagy anélkül), közepes lángon szépen megpirítjuk mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt. Akkor jó, ha a külseje szép barnára pirul.
- Kiváló főtt ételekhez, szendvicsre, salátákhoz valamint a fagyasztást is jól viseli.
