top of page


Kence
Humusz
Idő
180 perc
Személy
4
Hozzávalók
●Másfél csésze főtt csicseriborsó
● Másfél – 2 citrom, ízlés szerint több
● 1 nagy gerezd fokhagyma, durvára vágva
● 1 tk kurkuma
● 1 tk só, ízlés szerint
● 3 ek tahini
● ½ tkl őrölt kömény
● 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- Elkészítés:
A csicseriborsót egy estére áztassuk be 5ször annyi vízbe.
Másnap sós vízben főzzük szét, annyira, hogy a héja elkezdjen leválni róla.
Ha kész van leszűrjük és 15 percet hagyjuk hűlni.
Majd az összes többi hozzávalóval és 2-4 kanálnyi főző vízzel robotgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk.
Mártogatósnak vagy kenyér szendvicskémnek is isteni.
Hűtőszekrényben egy hétig is eláll.

Comments
Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
További receptek
Egészség
bottom of page