top of page
hummus-tahini.jpg
Kence

Humusz

Idő
180 perc

Személy
4

Hozzávalók

●Másfél csésze főtt csicseriborsó
● Másfél – 2 citrom, ízlés szerint több
● 1 nagy gerezd fokhagyma, durvára vágva
● 1 tk kurkuma
● 1 tk só, ízlés szerint
● 3 ek tahini
● ½ tkl őrölt kömény
● 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

    Elkészítés:

    A csicseriborsót egy estére áztassuk be 5ször annyi vízbe.
     
    Másnap sós vízben főzzük szét, annyira, hogy a héja elkezdjen leválni róla.
    Ha kész van leszűrjük és 15 percet hagyjuk hűlni.

    Majd az összes többi hozzávalóval és 2-4 kanálnyi főző vízzel robotgépben vagy botmixerrel simára turmixoljuk.

    Mártogatósnak vagy kenyér szendvicskémnek is isteni.

    Hűtőszekrényben egy hétig is eláll.
top-view-natural-medicinal-spices-herbs.jpg
Comments

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.

További receptek

bottom of page